Uudet koronarajoitukset

19.11.2021

Aluehallintovirasto ja Helsingin hiippakunta ovat antaneet uudet koronaohjeet, jotka koskevat myös seurakuntia.

Konserttien, esitysten ja yhteislaulutilaisuuksien kohdalla tulee rajoituksia tai vaihtoehtoisesti käyttöön otetaan koronapassi. Ohjeet eivät koske muita seurakunnan tilaisuuksia (esim. jouluhartaudet, jumalanpalvelukset tai kirkolliset toimitukset).

Askolan seurakunnassa pyrimme toimimaan siten, että koronapassia ei tarvitse ottaa käyttöön.

Ohjeistus pääpiirteissään:

-Konserteissa ei ole henkilömäärärajoituksia, jos osallistujille on istumapaikka. Tämä toteutuu Askolan kirkossa ja muissa toimipaikoissa. Askolan kirkkoon voidaan ottaa konsertteihin 700 henkeä.

-Yhteislaulutilaisuuksiin voidaan ottaa puolet tilan kapasiteetista eli esimerkiksi Kauneimpiin joululauluihin voi osallistua Askolan kirkossa 350 henkeä.

Tärkeää on edelleen huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta ja käyttää kasvomaskia. Tilaisuuksiin voi osallistua vain täysin terveenä.

Ohjeistus on voimassa 25.11.-24.12.

19.11.2021 Antti Kupiainen