Uudet koronaohjeet (päivitetty 1.3.2021)

20.2.2021

Helsingin hiippakunta on antanut tarkennettuja ohjeita koronapandemiaan liittyen Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti. Ohjeet ovat voimassa 22.2.-14.3.21.

Jumalanpalvelukset vietetään pääosin ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Kirkkotilaan otetaan samanaikaisesti korkeintaan kuusi ihmistä, pois lukien jumalanpalveluksen toimittajat ja kirkon palveluskunta.

Jumalanpalvelukset välitetään Askolan seurakunnan Facebook-sivun kautta sunnuntaisin klo 10. Sunnuntaisin klo 11.30 on mahdollisuus osallistua ehtoolliselle. Jumalanpalvelukset ja sen jälkeinen ehtoollishetki vietetään 28.2.-14.3. Askolan seurakuntakodissa, koska pienentyvä osallistujajoukko voi kokoontua siellä turvallisesti. Turvaväli tulee olla kaksi metriä.

Kirkolliset toimitukset on pyrittävä järjestämään mahdollisimman pienellä joukolla. Tavoitteena on, että läsnä on vain kuusi henkeä, pois lukien pappi, kanttori ja kirkon palveluskunta. Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään seurakunnan tiloissa. Toimituksissa voi erillisen harkinnan mukaan olla läsnä kaikkein lähimmät omaiset.

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta on keskeytetty 14.3. asti.

Varhaisnuorten kerhot ovat tauolla 14.3. saakka. Isostoiminta kokoontuu etänä, samoin rippikoulu.

Päiväkerhot jatkavat kokoontumisia hiihtolomaviikon jälkeen.

Noudatamme edelleen tarkkaa käsihygieniaa, huolehdimme turvaväleistä ja suositamme vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Nämä uudet ohjeet ovat voimassa ma 22.2.- su 14.3. välisen ajan.

20.2.2021 Antti Kupiainen

(päivitetty 1.3. koskien varhaisnuorten kerhoja)