Uudet koronaohjeet ja -rajoitukset ovat voimassa 31.5.2021 saakka

10.5.2021

Helsingin hiippakunta on jatkanut rajoituksia ja antanut toimintaohjeita koronapandemiaan liittyen Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti. Ohjeet ovat voimassa 31.5.21 saakka.

Jumalanpalvelukset vietetään pääosin ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Kirkkotilaan otetaan samanaikaisesti korkeintaan kuusi ihmistä, pois lukien jumalanpalveluksen toimittajat ja kirkon palveluskunta.

Jumalanpalvelukset välitetään Askolan seurakunnan Facebook-sivun kautta sunnuntaisin klo 10. Sunnuntaisin klo 11.30 on mahdollisuus osallistua kirkossa  ehtoolliselle. Turvaväli tulee olla kaksi metriä. Toukokuun alusta alkaen kirkko on avoinna sunnuntaisin klo 13 saakka ja pappi on paikalla.

Kirkolliset toimitukset on pyrittävä järjestämään mahdollisimman pienellä joukolla. Tavoitteena on, että läsnä on vain kuusi henkeä, pois lukien pappi, kanttori ja kirkon palveluskunta. Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään seurakunnan tiloissa. Toimituksissa voi erillisen harkinnan mukaan olla läsnä kaikkein lähimmät omaiset. Seurakuntakotia ja muita seurakunnan tiloja ei vuokrata muistotilaisuuksiin tai muihin yksityistilaisuuksiin toukokuun aikana.

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta aikuisten kokoava toiminta on keskeytetty 31.5. asti.

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten sisä- ja ulkotoiminta on mahdollista tietyin edellytyksin koronaturvallisuus huomioiden.

Rippikoulu ja isostoiminta voivat kokoontua ja näistä rippikoulujen työntekijät tiedottavat tarkemmin.

Varhaisnuorten kerhot jatkavat toimintaansa aiemman aikataulun mukaisesti kesän jälkeen. Ilmoittautuminen Partaharjun kesän telttaleirille on käynnissä.

Päiväkerhot jatkavat kokoontumisia erillisen ohjelman mukaisesti.

Hallinnon kokoukset ovat mahdollisia järjestää etäkokouksina 15.3. alkaen.

Työntekijät ovat tavattavissa henkilökohtaista kohtaamista varten.

Noudatamme edelleen tarkkaa käsihygieniaa, huolehdimme turvaväleistä ja suositamme vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Nämä uudet ohjeet ovat voimassa ma 22.2.- ma 31.5. välisen ajan.

20.2.2021 Antti Kupiainen

(päivitetty 1.3. koskien varhaisnuorten kerhoja)

(päivitetty 12.3. koskien mm. hallinnon etäkokouksia)

(päivitetty 9.4.2021 koskien aikataulua)