Tänä yönä en pelkää kulkea yli pimeän

16.8.2021

Kuva: Minna Hatinen
Kuva: Minna Hatinen

Su 29.8 klo 16 Askolan kirkossa

Näyttelijä Seela Sella, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila

Konserttiin on vapaa pääsy. Kirkon ovilla voi tukea Yhteisvastuu –keräystä haluamallaan summalla. Yhteisvastuu –keräyksen tuotoilla tuetaan vähävaraisia ikäihmisiä.

Runoilija Katri Valan Valvoja-runon säkeestä nimensä saanut esitys kertoo musiikin, runojen ja kirjeiden kautta taiteilijakohtaamisista, taiteilijapareista ja ihmiskohtaloista.Työryhmään kuuluu näyttelijä Seela Sella, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila. Esitys on yhdistelmä konserttia, näyttämöteosta ja runotapahtumaa, johon jokainen työryhmän jäsen on tuonut omia suosikkejaan. Musiikkia kuullaan tunnetuilta suomalaisilta säveltäjiltä mm. Jean Sibeliukselta, Toivo Kuulalta ja Leevi Madetojalta. Runojen kautta äänen saavat runoilijat Katri Vala, L.Onerva ja Aino Kallas. Esityksessä kohtaavat myös taiteilijat ja heidän puolisonsa. Seela Sellan lausumat Aino Sibeliuksen ja Alma Kuulan kirjeet peilaavat kirjoittajiensa tunteita samalla kun taustalla koetaan 1900 -luvun kuohuja. Taiteilijaparien ja taiteilijakohtaamisten kautta käsitellään, mitä on tarkoittanut olla yksin ja yhdessä. Mitä on kukoistaa, kasvaa ja luopua, olla keskellä luomista ja hävitystä

 

Kirkossa on tärkeää pitää kahden metrin turvaväli toiseen ihmiseen ja huolehtia käsi- sekä yskimishygieniasta. Käytössä on vahva maskisuositus. 

Järjestäjä: Askolan seurakunta ja Askolan kunta