Diakonia

Huom. Jos haluat suurentaa tekstiä, paina ctrl ja zoomaa hiiren rullalla tai + ja - näppäimillä.

Tukikummit-avustuksia haettavissa

Kirkon diakoniarahasto tekee yhteistyötä Tukikummit-säätiön kanssa. Tukikummit-säätiön lahjoittamilla varoilla tuetaan taloudellisesti Suomessa asuvia hädänalaisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria. Etusijalla ovat yhden vanhemman perheessä olevat lapset ja nuoret.Avustuksia myönnetään esimerkiksi opiskelun, kouluttautumisen ja harrastusten välittömiin kustannuksiin, vaatteisiin ja kenkiin tai esimerkiksi matkakuluihin isovanhempien tai etävanhemman tapaamiseksi. Avustuksen tekee yhdessä diakoniatyöntekijä  ja perhe.

Tukikummit-säätiö sai alkunsa vuonna 2007 Sauli Niinistön ja Hjallis Harkimon yhteisestä huolesta sellaisten nuorten puolesta, jotka uhkaavat pudota yhteiskuntamme ulkopuolelle.
 Avustuksia myönnetään vain sellaisiin tarpeisiin ja kustannuksiin, joihin ei ole saatavissa yhteiskunnan tukea ja joita ei ole saatu eikä saada katettua muualta.
Tiedustelut diakoniatyöntekijä Taina Lapinniemi 040-8390192 tai taina.lapinniemi@evl.fi

Lisätietoa internetissä Tukikummit.fi

Kirkon Keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjämme ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Palvelemme myös ruotsiksi.

Palveleva puhelin

Auttava puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen.
Pe ja la öinä -03 saakka,
muina päivinä klo 01 saakka.
Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua. Se auttaa, neuvoo ja tukee ihmistä vaihtuvissa elämäntilanteissa.

Diakonia on niin henkisen, hengellisen kuin aineellisen hädän kohtaamista, avun tuomista, sielunhoitoa ja rinnalla kulkemista.Diakoniatyön tavoitteena on auttaa erityisesti niitä, joita muu apu ei tavoita ja jotka elävät usein monien vaikeuksien keskellä.

Diakoniatyöhön kuuluu mm. vastaanotto, kotikäynnit,laitosvierailut, kerhot, retket, leirit, rovastikunnalliset tapahtumat, juhlat ja kirkkopyhät, päivänavauksien pitäminen kouluissa, rippikoulutoiminta, sekä Yhteisvastuukeräys. Diakoniatyön yhteistyötahoina toimivat kunnan sosiaali- ja terveystoimi, rovastikunnan diakoniatyöntekijät ja eri järjestöt.

Diakonian kulmakivinä ovat ihmisarvon kunnioitus, erilaisuuden hyväksyminen ja välittäminen. Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä, kun on surua, ihmissuhdeongelmia, yksinäisyyttä, toimeentulovaikeuksia, päihdeongelmia tai haluat keskusteluapua ja tarvitset tukea. Diakonian palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja tarkoitettu kaikenikäisille.

Lisää diakoniatyöstä: http://www.evl.fi/